29.06.2017

Vastuullinen tekeminen monin verroin hauskempaa yhdessä!

TIKKURILA FESTIVAALI & ORIGINAL SOKOS HOTEL VANTAA – VASTUULLISTA YHTEISTYÖTÄ VUODESTA 2014

Original Sokos Hotel Vantaa on ollut Tikkurila Festivaalin yhteistyökumppani ja virallinen festivaalihotelli jo ensimmäisestä kesästä lähtien. Hotellinjohtaja Kaija-Riitta Uusitalo uskoo, että Tikkurila Festivaali on tullut jäädäkseen suomalaiselle tapahtumakartalle. – Se on mielestämme noussut jopa ihan suomalaisen festivaalikentän kärkeen!

 

Yhteistyön kriteerinä vastuullisuus

Tikkurila Festivaalin yhtenä kantavana arvona on vastuullisuus, mikä näkyy myös käytännön tekemisinä. Mahdollisen yhteistyökumppanin sitoutuminen kokonaisvaltaisesti vastuulliseen toimintaan on tärkeä kriteeri kumppaneita valittaessa.

Vastuullisuus on merkittävässä roolissa niin Original Sokos Hotel Vantaan kuin koko S-ryhmän toiminnassa, Uusitalo kertoo. S-ryhmä on sitoutunut uuden Paras paikka elää -ohjelman myötä tiukkoihin vastuullisuustavoitteisiin, jotka ohjaavat myös jokaisen yksikön päivittäistä tekemistä.

Vastuullisuus ei rajoitu pelkästään ympäristövastuuseen vaan siihen kuuluu myös sosiaalinen ja taloudellinen vastuu. Me lupaamme, että meillä on turvallista olla sekä vieraana että töissä.

Original Sokos Hotel Vantaassa kiinnitetään huomiota vastuullisuusasioihin monin tavoin. Jätteet ja roskat lajitellaan, ruokahävikkiin kiinnitetään huomiota ja pesuaineet ovat ympäristöystävällisiä. Hotellin kiinteistöautomaation uusimisen myötä veden, lämmön ja sähkön kulutukseen on myös päästy vaikuttamaan entistä paremmin. Esimerkiksi autotallin valaisimien vaihto LED-valoihin vähensi sähkön kulutusta merkittävästi.

Hotelli on ollut mukana Brother Christmasin tempauksissa ja tarjonnut tilat muun muassa senioreiden ja kehitysvammaisten päivätansseihin. Lisäksi viime jouluna hotelli tarjosi jouluruokaa asunnottomien joulutilaisuudessa.

Original Sokos Hotel Vantaalla on kansainvälinen Green Key -ympäristötunnus. Green Key -merkin saanut hotelli on sitoutunut henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen. Green Key -sertifikaatti on tällä hetkellä käytössä jo yhteensä yli 30 Sokos Hotellilla Suomessa ja Tallinnassa.

 

Sokos Hotel Vantaa haastaa festarikävijät ja muut yritykset vastuulliseen toimintaan

Festarikävijä voi omalla toiminnallaan olla vastuullinen hotellivieras. Esimerkiksi julkisen kulkuvälineen käyttö on suositeltavaa ja vettä tulisi käyttää aina maltillisesti. Vieras voi ottaa aamiaisella lautaselleen vain sen minkä jaksaa syödä ja muistaa kierrättää jätteet oikein. Mikäli hän yöpyy useamman yön hotellissa, voi pyyhettä käyttää toistamiseen. Tärkeää on myös muistaa sammuttaa valot, kun lähtee pois huoneesta.

Uusitalo kehottaa myös muita yrityksiä, brändejä ja yritysjohtajia lopettamaan jahkailun vastuullisuuden osalta:

–  Tänä päivänä ei ole vaihtoehtoa vastuulliselle toiminnalle. Vastuullisuudessa ei ole kuin voittajia. Hyvän mielen lisäksi voit tehdä parempaa tulosta!

 

Hotellin asiakkaat viihtyvät Tikkurila Festivaalilla

Tikkurila Festivaali on tullut tunnetuksi sympaattisena ja tunnelmallisena city-tapahtumana, jossa erilaiset yksityiskohdat ja kokonaisuus on suunniteltu toimivaksi, visuaalisesti näyttäväksi ja laadukkaaksi.

–  Tapahtuma on todella laadukas ja koko henkilökuntamme on todella fiiliksissä siitä! Koko Vantaa virittyy ihan toiseen tilaan, kun festivaali on ovella. Tapahtuma on mennyt joka vuosi eteenpäin, ja sitä odotetaan täysillä, Uusitalo kuvailee.

Suosittelen ehdottomasti Tikkurila Festivaalia ja yhteistyötä tapahtuman kanssa omille sidosryhmillemme ja muille yrityksille. Tapahtuma on erittäin laadukkaasti ja vastuullisesti järjestetty, ja varsinkin paikallisille toimijoille tämä luo todella paljon yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Original Sokos Hotel Vantaa kutsuu vuosittain vieraita Tikkurila Festivaalille.

–  Tuomme asiakkaitamme festareille, koska tiedämme, että kaikki on tasokasta ja toimivaa. Asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme tulevat erittäin mielellään jopa kesken lomien vieraaksemme festivaalille vuodesta toiseen he viihtyvät aina!

Jaa somessa