FOOD WORLD

Ruokamaailmastamme löydät monipuolisen valikoiman laadukkaita katuruokaravintoloita. Kestosuosikkien lisäksi olemme löytäneet valikoimaamme uusia herkullisia ja terveellisiä festariruokia.

Maistele käsityönä freeseistä aineksista valmistettua street gourmeeta aina intohimolla valmistetusta thai-ruuasta fish’n chipseihin. Ravintolamme suosivat läheltä tulevia, luonnonmukaisia aineksia ja tarjoilevat myös vegevaihtoehtoja.

tf17_www_chipotlefoodworld_1000x500_20170131_ht

Ruokamaailman uutuudet

Rulla

Maukas, terveellinen ja kaikille sopiva Rulla – yhtä aikaa kevyt ja ravitseva. Jokaiseen rullaan on kääritty runsaasti yrttejä, luonnollisia rasvoja ja elintärkeää proteiinia. Tuotteet ovat gluteenittomia ja maidottomia ja valikoimista löytyy myös vegaanivaihtoehtoja. Tuloksena on tasapainoinen kokonaisuus ravintoa, joka hellii kehoasi, ylläpitää hyvän vireystason ja vetää suupielet hymyyn. Rulla on hyvän mielen ruokaa :)!

Treffi Pub & Bistro

Tikkurila Festivaalin uutuus, Treffi Pub & Bistro saapuu grillaamaan avotulella savuisia liha- sekä kalaherkkuja. Tikkurila Festivaalilla erikoisuutena he tarjoilevat myös raikkaita salaatteja kesäkauden parhaista raaka-aineista. Suuntaa siis ehdottomasti Treffi Pubiin, kun mielesi tekee freesimpää festarievästä! Psst. Ravintola on myös voittanut City-lehden suuren ravintolaäänestyksen Paras ruoka -kategorian.

Pizzarium

PALA AITOA ROOMALAISTA PIZZAA

Kesällä 2018 Tikkurila Festivaalin osallistujat pääsevät herkuttelemaan Pizzariumin levypizzoilla! Suuren suosion saavuttaneet pizzapalat nappaat nopeasti mukaan festaritunnelman keskellä. Mozzarellaa, tulista salamia sekä auringon alla kypsyneistä tomaateista itse tehtyä tomaattikastiketta – voiko tästä festarieväs paremmaksi muuttua. Pizzariumin valikoimasta löydät Tikkurila Festivaalilla niin kasvis, liha kuin vegaanivaihtoehdotkin. Näitä pizzoja ei muuten monilta festareilta saa!

Bali Brunch

Bali Brunch tuo Indonesian runsaan ja herkullisen katuruokakulttuurin Tikkurila Festivaalille! Ravintola on Kallion uusimpia trendikkään ruokakulttuurin tähtiä, jota pyörittää joukko iloisia ruokalähettiläitä – missionaan tuoda positiivista energiaa lautaselle. Indonesialaisen keittiön ruoka on täyteläistä, pähkinäistä ja kookoskermaista, valmiina makuhermojasi kutkuttavaan maisteluun!

Social Burgerjoint

Social Burgerjoint on burgerikiska, jonka muun muassa Burger Lovers Finland on julistanut Helsingin parhaaksi. Master Chef -voittaja Mika Tuomosen reilu vuosi sitten perustama burgeripaikka voitti viime vuonna myös Helsingin Uutisten lukijaäänestyksen. Tuoreet briossisämpylät leivotaan omalla reseptillä tuusulalaisessa konditoria pH7:ssa ja sataprosenttisesta naudanlihasta valmistetut pihvit grillataan hiiligrillissä, joka tuo lihaan omintakeisen makunsa. Pihvi viimeistellään glaseerauskastikkeella, ja lopuksi pintaan ripotellaan suolaa. Tätä ei voi vastustaa!
 

Ruokamaailman kestosuosikit

Nauhgty BRGR

Naughty BRGR syntyi Top Chef -voittaja Akseli Herlevin kovan työn tuloksena. Nyt ravintolat sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella – ja Tiksissä! Suomen tuhmimpien burgereiden maun juuret ovat syvällä Amerikassa ja reseptiikkaa kerätään ympäri maailman. Tärkeintä ovat parhaat ainekset, jatkuva reseptien kehittäminen, asenne ja paras henkilökunta. Pihvit ovat suomalaista rotukarjan lihaa, joka on jäljitettävissä aina tilalle asti. Nimikkoburgeri Naughty on jo noussut legendaksi suolaisen sinihomejuuston ja makean pekonihilloin taivaallisella yhdistelmällä.

Ranet Premium Loaded Fries

Ranet Premium Loaded Fries tarjoilee uudenlaisia ranskalais-annoksia jokaiseen makuun! Valikoimista löytyy kanaa, härkää, kauraa, täyslihamakkaraa, sriranca majoneesia, hoisinkastiketta, salaatteja, pähkinää, kookoosta, gluteenitonta ….aah. Ja lista vaan jatkuu. Tämä on testauksen arvoinen – vaikka jokainen maku!

Thai Papaya

Thai Papaya tarjoaa aitoja thaimaalaisia makuelämyksiä, parhaista raaka-aineista ja ammattitaitoisen, thairuokaan erikoistuneen kokin valmistamana. Laatu ja maku edellä, pikaruuan nopeudella ravintolasta tai food truckista. Annosten taso on aina tasalaatuinen – teet tilauksesi sitten Thai Papayan ravintoloista, ruokarekasta tai Tikkurila Festivaalin keittiöstä. Ravinteikas, maistuva ja terveellinen pika-ateria on nykyään mahdollinen. Sen tarjoaa palvelualtis Thai Papaya!

Muut ruokamyyjät alueella

Alepa

Jo vuosikymmenen ajan Alepa Kontti on ollut tiukasti mukana pääkaupunkiseudun festivaalien sykkeessä! Kontti nähdään tänäkin vuonna Tikkurila Festivaalilla – sieltä saat sämpylät, juomat, makeiset ja muut festarieväät Alepan hinnoin.

 

3 KAVERIA

3 Kaverin Jäätelö on pieni kotimainen jäätelötehdas, jonka me – Heikki, Ilkka ja Sauli – perustimme vuonna 2012. Teemme erinomaista jäätelöä puhtaista ja raikkaista lähellä tuotetuista raaka-aineista. Kaikki käyttämämme maito, kerma ja kananmunat tulevat kotimaisilta tiloilta, samoin kuin kaikki marjat Suomen metsistä ja marjatiloilta. Mitään keinotekoisia maku-, väri- tai aromiaineita emme käytä, vaan puhtaat maut syntyvät niistä samoista raaka-aineista, joista kotonakin tehdään jäätelöä. Sekoitamme aineet, lämmitämme, vatkaamme hiukan ja jäähdytämme – ja herkullinen jäätelö on valmista purkitettavaksi.

Hodarifillari

Hodarifillari on Ravintolapäivästä lähtöisin oleva huippusuosittu street food -yritys, joka on erikoistunut valmistamaan herkullisia premium-hodareita. Nämä premium-hodarit valmistetaan huippulaadukkaista raaka-aineista – Veijo Votkinin napsahtavat nakit, Kanniston Leipomon tuoreet sämpylät sekä monipuoliset täytteet itsetehdystä guacamolesta tuoresalsaan takaavat maukkaan ja mieleenpainuvan makuelämyksen. Tikkurila Festivaalilla listalta löytyy teemahodareita maailmalta, kuten New York, Tijuana, Boston ja Helsinki. Makukokonaisuutta täydentämään saatavilla on raikkaita smoothieita, nachoja ja rocky road -pähkinäsuklaata.

Fisu & Ranet

Tikkurila Festivaalilla on tarjolla aitoja Fisn ́n Chipsejä – nämä ovatkin monessa mediassa kehuttu Suomen parhaiksi! Annos pitää sisällään MSC-sertifikoitua turskaa, Pohjolan ranskalaisia, itse tehtyä Remoulade-kastiketta sekä mallasetikkaa ja sitruunaa. Fisu&Ranet on vuodesta 2013 toimintansa aloittanut ruokarekka ja on siitä asti ilahduttanut kansaa eripuolilla Suomea.

Papa’s Smokery

Papa’s Smokery BBQ tarjoaa Premium Streed Foodia, joka on valmistettu huolella valituista ja laadukkaista raaka-aineista. Annokset sisältävät ensiluokkaisia lihoja, kuten mm. Black Angus -härän etuselkää, Pulled Porkia, Oklahoma-kanaa, täyslihamakkaraa ja Buffalo-ribsejä. Lisäksi heidän valikoimissa on myös kasvisvaihtoehtona Vege Burger.

Papa’s Smokery savustaa lihoja omassa savustuskärryssään hitaasti ja miedolla lämmöllä, suussa sulavan mureuden ja mehukkuuden aikaansaamiseksi. Annosten lisukkeena saatavilla on myös rapeat bataattiranskalaiset sekä kylmiä virvoitusjuomia.

Löfbergs

Löfbergs on erikoistunut yli 110 vuoden ajan tummapaahtoiseen kahviin. Yli satavuotisen tutkimusmatkan aikana heidän valikoimansa on jalostunut siten, että heiltä löytyy varmasti sopiva tuote ja paahtoaste jokaiselle kahvin ystävälle. Meille kahvi ei ole vain kahvia. He ovat mukana Tiksissä sympaattisella Lila Löffe -kahviautollamme, jonka olet saattanut bongata toreilta, tapahtumista tai tien päältä. Kun kahvihammastasi kolottaa, tule nauttimaan kuppi varmasti hyvää kahvia! Löfbergsin löydät ravintola- ja VIP-alueilta.

Ruisherkku

Ruisherkun tarina alkaa pääsiäisestä 2012, jolloin Ruishukka ystävineen oli matkalla keväisessä Riiassa. Koska Ruishukka rakastaa kaikkia rukiista valmistettuja ruokia, täytyi Hukan tietenkin maistaa alkupalaksi tarjolla ollutta valkosipuliruisleipää. Mitä herkkua se olikaan! Riikalainen tuote tarjoiltiin virolaisesta rapsakasta serkustaan poiketen tarjoiltiin pehmeänä ja lämpimänä – ja se vei kielen mennessään! Ruishukan oli pakko saada tätä herkkua jokaisella aterialla ja nauttipa Hukka eräänä iltana pelkästään alkupaloja (jokunen lasi janojuomiakin saattoi mennä kyytipoikana). Ruishukka rakastui välittömästi ja halusi jakaa tätä makoisaa herkkua muillekin. Yrityksen ja erehdyksen kautta Hukka oppi miten paahtaa ruisleivästä vieläkin parempaa kuin Riiassa, ja kuinka valmistaa sen kaveriksi kielen mukanaan vievä dippikastike. Kun Hukka sattui vielä sunnuntaiaamuna kaivamaan Herkun kaveriksi makoisia maustekurkkuja, oli Ruisherkku syntynyt.”

Crepe Stop

Ranskalaisia ohukaisia eli crepesejä tarjoileva Crepe Stop paistaa festarikansalle sekä suolaisia että makeita crepesejä. Crepes on todella ohut lettunen, joka paistetaan erityisellä laakealla kivellä. Siitä juontaa myös sen nimi. Crepe Stopin perustaja Agon Germizaj aloitti crepesejen tekemisen ja myymisen ensin alkuun nimenomaan festareilla. Myöhemmin Crepe Stop on asettunut myös aloilleen Turussa.

Spiraaliperuna

Spiraaliperuna valmistaa juuressipsejä käsityönä bataatista, punajuuresta ja perunasta. Tuoreista juureksista paikan päällä valmistetut lastut ovat herkullista lähikaturuokaa. Paistamiseen käytetään vain auringonkukkaöljyä. Nämä lastut sopivat myös vegaaniruokavalioon.

Jungle Juice Bar

Suomen ensimmäinen mehu- ja smoothiebaari Jungle Juice Bar avattiin vuonna 2010. Nyt baareja on jo 43, ja missio tuoda pala viidakon raikkautta kaikkien huulille toteutuu oivaa vauhtia. Jungle Juice Bar -juoma on yhtä kuin helppo ja ravitseva ateria, jonka nautit näppärästi vaikkapa ”on-the-go”.

Anniskelualueet k-18

Tikkurila Festivaalilla on useita anniskelualueita, joista jokainen täysi-ikäinen löytää varmasti suosikkinsa. Tämän vuoden uutuutena anniskelualueet on yhdistetty kulkureiteillä toisiinsa. Tämän johdosta kulku anniskelualueiden välillä on mahdollista myös juomien kanssa. Juhlavuoden toisessa uutuudessamme, Salaisessa puutarhassa sijaitsee viinibaari sekä cocktail-baari, josta voit tilata lempidrinkkisi!

Omien alkoholijuomien tuominen festivaalialueelle on kielletty. Kaikki anniskelu- ja VIP-alueet ovat K-18. Varaudu todistamaan ikäsi.