CHIPOTLE FOOD WORLD

Ruokamaailmastamme löydät monipuolisen valikoiman katuruokaravintoloita. Olemme valinneet mukaan kiinnostavia foodtruckeja, kahviloita ja baareja. Maistele käsityönä freeseistä aineksista valmistettua street gourmeeta aina intohimolla valmistetusta thai-ruuasta fish’n chipseihin. Ravintolamme suosivat läheltä tulevia, luonnonmukaisia aineksia ja tarjoilevat myös vegevaihtoehtoja. Tänä vuonna laajennamme anniskelualuetta, jotta täysi-ikäisten virkistyminen kävisi yhä sujuvammin. Ruokamaailmamme maustaa ainutlaatuinen premium-klassikko TABASCO® Chipotle Pepper Sauce.

tf17_www_chipotlefoodworld_1000x500_20170131_ht

Papa’s Smokery BBQ

Papa’s Smokery BBQ tarjoilee makuhermoja hivelevällä tavalla puisessa barbeque-smokehousessa ”low & slow” -periaatteella savustettuja lihoja. Papa’s Smokery BBQ:n tarina alkaa maalaistalon pienestä pojasta, joka sai nauttia ruokapöydässä oman pihan ja peltojen juurevista mauista. Tuoksujen täyttämässä kotikeittiössä syttyi väkevä kiinnostus katuruokakulttuuriin sekä barbequen saloihin. Niinpä Papa valmisti hulppean smokerin, jonka herkkuista syntyviä annoksia Tikkurilassakin maistellaan.

Naughty BRGR

Naughty BRGR syntyi Top Chef -voittaja Akseli Herlevin kovan työn tuloksena. Nyt ravintolat sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella – ja Tiksissä! Suomen tuhmimpien burgereiden maun juuret ovat syvällä Amerikassa ja reseptiikkaa kerätään ympäri maailman. Tärkeintä ovat parhaat aineksiset, jatkuva reseptien kehittäminen, asenne ja paras henkilökunta. Pihvit ovat suomalaista rotukarjan lihaa, joka on jäljitettävissä aina tilalle asti. Nimikkoburgeri Naughty on jo noussut legendaksi suolaisen sinihomejuuston ja makean pekonihilloin taivaallisella yhdistelmällä.

Fisu&Ranet

Fisu&Ranet-kärryn takaa löytyy muun muassa Fishmarketissa, Havisissa sekä G.W Sundmanssissa vaikuttanut kokki ja keittiömestari, jonka intohimona on tarjoilla festarikansalle huippulaadukas ja ekologinen fish’n chips -nautinto. Fisu&Ranet on syntynyt perheen ja kavereiden apuvoimin rakkaudesta festareihin ja halusta viedä niiden ruokatarjontaa eteenpäin. Ensimmäinen keikka neljän vuoden takaisessa Puisto Bluesissa käynnisti yhä kasvavan kiertueen.

#TIKSIRANET

#TIKSIRANET premium loaded fries keskittyy siihen mikä elämässä on oikeasti olennaista – suomalaisista perunoista tehtyihin parhaisiin ranskalaisiin runsailla käsityölisukkeilla! Tältä snägäriltä ei ole päässyt unohtumaan totuus siitä, että joskus enemmän on enemmän. Tikkurilassa maistellaan muun muassa raneja aasiatwistillä sekä vegetyyliin cheddarilla ja nyhtökauralla höystettynä. Grilliruokien kuninkuuslaji – makkaraperunat – valmistuu tyylille uskollisesti täysilihamakkaralla ja reiluilla lisukkeilla.

Levant

Bulevardilla ja Vaasankadulla sijaitseva kasvisruokaravintola Levantin makumaailma koostuu syyrialais-libanonilaisesta fuusioruoasta. Nimensä mukaisesti Levant tarjoilee Levantin-alueen eli Syyrian, Libanonin ja Palestiinan ruokaa, esimerkiksi mezejä, salaatteja ja falafeleja aitojen reseptien mukaan valmistettuna.

Thai Papaya

Thai Papaya tarjoilee aitoa thai-ruokaa, joka on nopeassa tahdissa kerännyt ympärilleen fanien joukon. Thai Papaya sai alkunsa Lennu ja Lotta Viherjuuren unelmasta ja vuosien takaisesta Ravintolapäivästä. Nykyisin Thai Papayan ruokarekka on tuttu näky Helsingin lähiöissä, katuruokatapahtumissa ja festareilla. Kovan suosion myötä Thai Papaya on avannut myös lounaspaikan Helsingin Herttoniemeen.

Kimchi Wagon

Kimchi Wagon on Sam McCormickin korealainen katuruokakonsepti, jonka jujuna ovat rohkeat ja runsaat maut vastapainonaan tuoreet yrtit ja siemenet. Sam McCormick on kansainvälinen ruoka-alan guru, jonka elämä on täydellinen fusion kitchen. Kimchi Wagonin maut syntyvät käsityönä yhdistelmästä paikallisia, kausittaisia ja luomutuotettuja aineksia. Tikkurila Festivaalissa fanit pääsevät nauttimaan aidoista, voimakkaista, tuoreista ja jännittävistä annoksista, jotka tarjoillaan talon rakastetulla kimchillä ja luovasti oman maun mukaan valituilla värikkäillä lisukkeilla.

Social Food

Social Food on Master Chef voittajan Mika Tuomosen perustama ruokaa rakkaudella firma. Lyhyehkön historian aikana olemme kerenneet tekemään ruokaa laidasta laitaan, mutta aina suurella intohimolla. Tällä hetkellä pääpainomme on laadukkaassa katuruuassa, ja menestyksemme salaisuus onkin erittäin yksinkertainen. Rakasta mitä teet ja tee se intohimolla – näin olemme tehneet alusta asti – rakastamme ruokaa ja haluamme asiakkaallemme ikimuistoisen elämyksen. Kesä on asenne.

Muut ruokatoimijat alueella

Recafe

Stop in the name of coffee! ReCafe-festarikahvilassa nuoret lahjakkaat baristat valmistavat sinulle 100% eettistä Arvid Nordquist kahvia aina perinteisestä maitokahvista cappuccinoon. Tarjolla on myös teetä ja pientä makeaa purtavaa.

Hodarifillari

Hodarifillari sai alkunsa Ravintolapäivään perustetusta omaleimaisesta, katuruokakulttuuria ylistävästä pop up -ravintolasta. Hodarifillari tarjoilee polkupyörän päälle rakennetussa kojussa laadukkaista raaka-ainesta mitä monipuolisimmilla resepteillä valmistettuja todellisia premium-hodarareita. Kymmenet tuhannet ihmiset ympäri Suomen ovat jo hullaantuneet näihin kunnon hodareihin.

Kuivalihakundi

Kuivalihakundi tuo festarikansalle auringonnousuun asti kantavaa bailausjerkkyä, eli kuivalihasnackseja kotimaisesta lihasta. Kuivalihojen valmistaminen alkoi kundin omasta kokeilunhalusta. Nykyisin jerkyt valmistuvat tunteenpalolla handcraft-henkisesti Vantaan Seutulassa.

Spiraaliperuna

Spiraaliperuna valmistaa juuressipsejä käsityönä bataatista, punajuuresta ja perunasta. Tuoreista juureksista paikan päällä valmistetut lastut ovat herkullista lähikaturuokaa. Paistamiseen käytetään vain auringonkukkaöljyä. Nämä lastut sopivat myös vegaaniruokavalioon.

Alepa Kontti

Jo vuosikymmenen ajan Alepa Kontti on ollut tiukasti mukana pääkaupunkiseudun festivaalien sykkeessä! Alepa Kontti on tänäkin vuonna Tikkurila festivaaleilla ja sieltä saat sämpylät, juomat, makeiset ja muut festarieväät Alepan hinnoin. Henkilökuntamme toivottaa Sinut lämpimästi tervetulleeksi! Löydät Alepa Kontin heti turvatarkastuksen jälkeen vasemmalta.

Ruisherkku

Ruisherkun tarina alkaa pääsiäisestä 2012, jolloin Ruishukka ystävineen oli matkalla keväisessä Riiassa. Koska Ruishukka rakastaa kaikkia rukiista valmistettuja ruokia, täytyi Hukan tietenkin maistaa alkupalaksi tarjolla ollutta valkosipuliruisleipää. Mitä herkkua se olikaan! Riikalainen tuote tarjoiltiin virolaisesta rapsakasta serkustaan poiketen tarjoiltiin pehmeänä ja lämpimänä – ja se vei kielen mennessään! Ruishukan oli pakko saada tätä herkkua jokaisella aterialla ja nauttipa Hukka eräänä iltana pelkästään alkupaloja (jokunen lasi janojuomiakin saattoi mennä kyytipoikana). Ruishukka rakastui välittömästi ja halusi jakaa tätä makoisaa herkkua muillekin. Yrityksen ja erehdyksen kautta Hukka oppi miten paahtaa ruisleivästä vieläkin parempaa kuin Riiassa, ja kuinka valmistaa sen kaveriksi kielen mukanaan vievä dippikastike. Kun Hukka sattui vielä sunnuntaiaamuna kaivamaan Herkun kaveriksi makoisia maustekurkkuja, oli Ruisherkku syntynyt.

Crepe Stop

Ranskalaisia ohukaisia eli crepesejä tarjoileva Crepe Stop paistaa festarikansalle sekä suolaisia että makeita crepesejä. Crepes on todella ohut lettunen, joka paistetaan erityisellä laakealla kivellä. Siitä juontaa myös sen nimi. Crepe Stopin perustaja Agon Germizaj aloitti crepesejen tekemisen ja myymisen ensin alkuun nimenomaan festareilla. Myöhemmin Crepe Stop on asettunut myös aloilleen Turussa.

Jungle Juice Bar

Suomen ensimmäinen mehu- ja smoothiebaari Jungle Juice Bar avattiin vuonna 2010. Nyt baareja on jo 17, ja missio tuoda pala viidakon raikkautta kaikkien huulille toteutuu oivaa vauhtia. Jungle Juice Bar -juoma on yhtä kuin helppo ja ravitseva ateria, jonka nautit näppärästi vaikkapa ”on-the-go”. Menu taipuu maun ja nälän mukaan: proteiinilla ja hyvillä rasvoilla ladattu smoothie syö jopa 400 kaloria, kevyt herkku alle sata. Juomillamme herkuttelet kepein mielin, sillä ne ovat paitsi huippuunsa terveellisiä myös vastuullisia. Pieni kotimainen perheyrityksemme on kasvanut jo satapäiseksi – monelle JJB on ensikosketus työelämään. Hyväntekijä-kampanjalla annamme vuosittain kymmeniä tuhansia euroja apua tarvitseville. Tervetuloa hellittelemään itseäsi luonnon vastustamattomilla mauilla!

3 kaveria

3 Kaverin Jäätelö on pieni kotimainen jäätelötehdas, jonka me – Heikki, Ilkka ja Sauli – perustimme vuonna 2012. Teemme erinomaista jäätelöä puhtaista ja raikkaista lähellä tuotetuista raaka-aineista. Kaikki käyttämämme maito, kerma ja kananmunat tulevat kotimaisilta tiloilta, samoin kuin kaikki marjat Suomen metsistä ja marjatiloilta. Mitään keinotekoisia maku-, väri- tai aromiaineita emme käytä, vaan puhtaat maut syntyvät niistä samoista raaka-aineista, joista kotonakin tehdään jäätelöä. Sekoitamme aineet, lämmitämme, vatkaamme hiukan ja jäähdytämme – ja herkullinen jäätelö on valmista purkitettavaksi.

Anniskelualueet k-18

Tikkurila Festivaalilla on useita anniskelualueita, joista jokainen täysi-ikäinen löytää varmasti suosikkinsa. Omien alkoholijuomien tuominen festivaalialueelle on kielletty. Kaikki anniskelu- ja VIP-alueet ovat K-18. Varaudu todistamaan ikäsi.

tf17_www_anniskelu_1000x500_20170131_ht