Artistit 2019

Lisää artistijulkistuksia tulossa vuoden 2019 alussa, pysy kuulolla!

Anna Puu

Ensimmäistä kertaa Tikkurila Festivaalin stagelle astuva, valloittava Anna Puu tunnetaan kappaleista C’est la vie, Kaunis päivä, Kolme pientä sanaa sekä Säännöt rakkaudelle. Alun perin Idols-laulukilpailusta julkisuuteen noussut artisti on palkittu jo kahdesti vuoden naissolistin Emma-palkinnolla. Puu on julkaissut urallaan kuusi albumia, joista jopa viisi on myynyt kultaa, tuoreimpana 2018 julkaistu Nälkäinen sydän. Hänet on voinut bongata myös tähtivalmentajana The Voice of Finland -laulukilpailussa. Tämä mestaritulkitsija ei jätä ketään Hiekkaharjussa kylmäksi!

Apulanta

Ainutlaatuinen festariperinteemme saa jatkoa myös tulevana kesänä. Tikkurila Festivaalin stagelle nousee viikonlopun päättävänä esiintyjänä jo kuudetta kertaa kukas muukaan kuin Apulanta! Tämä kiistattomasti Suomen menestyneimpiin yhteisiin lukeutuva bändi on valloittanut urallaan huikeat 21 sinkkulistan ykköspaikkaa ja saanut ripustaa jalometallia seinälleen tiuhaan tahtiin. Suosiolle ei näytä olevan loppua, sillä yhtyeen kaikki vuoden 2018 omat keikat olivat ennakkoon loppuunmyytyjä. Vuoden 2018 uutuussinkut Toinen Jumala sekä Elämänpelko ovat muodostuneet hiteiksi heti julkaisuhetkestä lähtien. Keväällä 2019 Apulanta esiintyy loppuunmyydyllä Hartwall Arenalla Toiset jumalat -nimisessä megakonsertissa. Apulanta piiskaa festarikävijöistä parhaan bilefiiliksen esille!

Bomfunk MC’s

Silmät ja korvat auki, tiksikansa, stagellemme saapuu yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä bändeistä! Bomfunk MC’s nousi vuosituhannen vaihteessa komeetan lailla popmusiikin huipulle ympäri maailmaa. Heidän In Stereo -esikoisalbumin julkaisusta tulee vuonna 2019 kuluneeksi kaksikymmentä vuotta. Kyseiseltä albumilta irrotettu Freestyler -megahitti nousi listaykköseksi yli kymmenessä eri maassa ja oli Euroopan myydyin single vuonna 2000. Raymondin ja Gismon lisäksi Tikkurila Festivaalilla nähdään yhtyeen tuottajana alusta asti toiminut JS16 (Jaakko Salovaara). Voi vain arvailla, millaiset bileet käynnistyvät tämän poppoon saapuessa juhlistamaan kaksikymmenvuotismerkkipaaluaan juuri Tikkurila Festivaalille. Frrrreeestyle!!

Ellinoora

Ihastuttava Ellinoora saapuu tulevana kesänä Tikkurila Festivaalille! Viimeisimmällä Vain Elämää -ohjelman tuotantokaudella vierailleen tähden tunnetuimpia kappaleita ovat singlet Leijonakuningas ja Elefantin paino – molempia on striimattu Spotifyssä jo huikeat 10 miljoonaa kertaa! Artistin esikoisalbumi Villi Lapsi on myynyt menestyksekkäästi tuplaplatinaa. Vuonna 2017 tämä lahjakkuus vieraili JVG:n Sitä säät mitä tilaat- sekä Roope Salminen ja Koirat -yhtyeen Tanssi se ulos -singleillä. Myös Ellinooran Vain Elämää -vedot on otettu vastaan suurella suosiolla. Tämän naisartistin kanssa festariyleisö elää kuin viimeistä päivää!

Eppu Normaali

Jo yli 40 vuoden ajan suomalaisia ihastuttanut Eppu Normaali on jättänyt jälkensä musiikkihistoriaamme – tämä jopa joulupukkiakin tunnetummaksi rankattu yhtye on julkaissut yhteensä 15 studioalbumia, joista kymmenen on myynyt platinaa ja viisi kultaa. Eppujen tuplakokoelma Repullinen hittejä on Suomen kaikkien aikojen toiseksi myydyin levy! Yhteensä bändi on myynyt yli 1,5 miljoonaa levyä. Vuonna 2017 vietetyn 40-vuotisjuhlan huippuhetkinä nähtiin loppuunmyyty Ratinan stadionin keikka sekä ensi-iltaan tullut Eput-dokumenttielokuva. Saa nähdä, millaisen shown tämä viisikko pistää Hiekkaharjussa pystyyn!

Evelina

Vuonna 2018 naissolistin Emmalla palkittu Evelina on hurjassa nousukiidossa! Viime kaudella Vain Elämää -ohjelmassa vieraillut tähti tunnetaan hittibiiseistä Vuoristorataa, Tornado, Sun vika sekä Ei filtterii. Tuorein single on nimeltään Vielä Kerran. Tämän kaunottaren ensimmäinen albumi 24K teki suomalaisen äänilevyn historiaa myymällä ensijulkaisuna ensimmäistä kertaa platinaa jo ennen ilmestymistään. Evelinan kappaleita on kuunneltu suoratoistopalveluissa jo hurjat yli 75 000 000 kertaa! Artisti on bongattu vierailemassa myös Asteen, Brädin, JVG:n ja Robinin biiseissä. Tämä upea lahjakkuus saa tiksikansassa takuulla aikaan kylmii väreitä!

Juha Tapio

Koko kansan herkkä suosikki Juha Tapio vetoaa niin nuoriin kuin kokeneempiin festarikävijöihin! Tämä monia musiikkipalkintoja voittanut ja kaksi kertaa Vain Elämää -ohjelmassakin vieraillut artisti ei suuremmin esittelyä kaipaa.

Juhan tuorein albumi Kuka näkee sut (2018) on artistin itsensä sanoin täynnä pieniä suuria lauluja: kappaleet ovat välimuotoa artistin aiemmista ääripäistä – isojen areenakeikkojen isoäänisestä rokkaamisesta sekä intiimistä mies ja kitara -tunnelmasta. Kuka näkee tämän upean artistin Tiksin eturivistä!?

JVG

Tarkeneeko Tiksissä, häh? Tämän kaksikon keikalla takuulla tarkenee! Suomen ehdottoman striimikuninkaan meininki jatkuu voitokkaana. Kesällä 2018 JVG kokosi heidän isoimmat hittinsä Tarkenee-keräilyvinyylilevylle. Kyseeessä on keräilyharvinaisuus, joka sisältää yhtyeen striimatuimmat kappaleet Tarkenee, Paluu tulevaisuuteen, Hehkuu sekä Älä jätä roikkuu. Pelkästään näiden neljän kappaleen yhteisstriimit ovat Spotifyssa jo yli 53 miljoonaa! Syksyllä 2018 kaksikko teki jälleen historiaa – heidän Tarkenee-megahittinsä pääsi nimittäin ensimmäisenä suomenkielisenä kappaleena mukaan EZ Sportsin legendaariseen NHL-peliin. Viime aikoina energinen duo on vieraillut myös Tippa-T:n singlellä Roska silmäs ja Gasellien singlellä Mitä Mä Malagas? Tämä urallaan yhdeksän Emma-palkintoa voittanut kaksikko saa festaritunnelman Hiekkaharjussa takuulla hehkumaan!

Kaija Koo

Suomen oma supernainen, Kaija Koo, pistää energiallaan tiksikansan korkkarit kohti Hiekkaharjun taivasta! Tämä upea nainen on ansioitunut yhtenä maamme menestyksekkäimmistä artisteista: hänen albumejaan on myyty jo yli puoli miljoonaa kappaletta ja hänet on palkittu kolmesti vuoden naisartistina. Vuonna 2018 Kaija on julkaissut singlet Paa mut cooleriin (feat. Reino Nordin) sekä Mun sydän. Vuoden lopussa julkaistiin myös SANNIn, Jenni Vartiaisen ja Vesalan kanssa yhteistyössä tehty uusi versio kappaleesta Tule lähemmäs beibi.

Kaija Koo yhdistää musiikillaan sukupolvia: keikoista nauttivat niin nuoret kuin pitkänlinjan fanit. Syksyllä tämä suuren yleisön suosikki nähtiin loppuunmyydyssä Superkonsertissa Hartwall Arenalla. Keväällä 2019 hän esiintyy Superlaiva-risteilyllä Itämerellä. Kaija tuo Tikkurila Festivaalille mieletöntä meininkiä ja vahvoja tunteita!

Sanni

Tikkurila Festivaalin stagen valtaa ensi kesänä omaleimainen SANNI! Artisti loistaa suomalaisen musiikin kirkkaimmassa kärjessä – nuoresta iästään huolimatta hänet on valittu jo kahdesti vuoden naisartistiksi vuosina 2014 ja 2016! Lisäksi tähden kaikki albumit Sotke mut, Lelu ja SANNI ovat olleet menestyksiä. Myös viimeisin vuosi on ollut nousukiitoa. Maaliskuussa 2018 stara julkaisi Pornoo-nimisen singlen, joka nousi välittömästi sekä single-, lataus- että striimauslistan kärkeen. Kesäkuussa SANNIlta ilmestyi kaksi uutta singleä, Jacuzzi ja Sit ku mä oon vapaa. Syksyllä 2018 artisti toteutti pitkäaikaisen unelmansa, kun hän valtasi loppuunmyydyn Hartwall Arenan artistin omin sanoin hänen uransa isoimpana iltana. Samoihin aikoihin julkaistiin myös singlet Kaunis Koti sekä Dracula. Marraskuussa hän esiintyi pääosassa Dracula-singlen pohjalta julkaistussa lyhytelokuvassa. Keväällä 2019 SANNI keikkailee Mun nimi on SANNI -kiertueella. Sannin keikalla me ollaan vapaita bailaamaan toden teolla!

Aikataulu

Aikataulu julkaistaan myöhemmin.