Artistit 2018

JVG

Perjantai Klo 21:00-22:00

Vantaan Energia -Stage

Huhhuh, vieläkin kuumottaa JVG:n viimekesäinen veto Tiksissä! Kolmenkympin rajapyykkiä loppukesällä juhlistaneella kaksikolla meininki jatkuu voitokkaana: uudesta Popkorni-albumista kehkeytyi välittömästä jättihitti sen yllätysjulkaisusta huolimatta. Albumin soitetuimpia raitoja Spotify:ssa ovat Älä jätä roikkuu, Matti ja Teppo sekä Hombre. Viime vuosien megahittilistalta löytyvät myös Tarkenee, Paluu tulevaisuuteen, Hehkuu ja Tuulisii.
Vuonna 2016 toukokuussa yhtye starttasi Paluu tulevaisuuteen -kiertueensa kahdella megakonsertilla Hartwall Arenalla, joista ensimmäinen varattiin loppuun alle vuorokaudessa. JVG saa takuulla Tiksikansan tulevanakin kesänä hehkumaan!

Apulanta

Lauantai Klo 23:40-00:55

Vantaan Energia -Stage

Tästä perinteestä pidämme tiukasti kiinni! Suomen mittakaavassa jo ainutlaatuisena festariperinteenä Apulanta nousee viidettä kertaa Tikkurila Festivaalin stagelle viikonlopun päättävänä esiintyjänä! Tämä suuren yleisön suosikki on valloittanut urallaan huikeat 21 sinkkulistan ykköspaikkaa ja saanut ripustaa jalometallia seinälleen tiuhaan tahtiin. Suosiolle ei näytä olevan loppua, sillä yhtyeen vuoden 2018 Älä usko lauluihin -konserttisalikiertue on jo lähes viimeistä paikkaa myöten loppuunvarattu. Apulanta piiskaa festarikävijöistä parhaan bilefiiliksen esille!

Kaija Koo

Perjantai Klo 22:20-23:20

Radio Suomipop -Stage

Korkkarit pistetään kohti Hiekkaharjun taivasta kesällä Kaija Koon tahtiin! Tämä upea nainen on ansioitunut yhtenä maamme menestyksekkäimmistä artisteista: hänen albumejaan on myyty jo yli puoli miljoonaa kappaletta ja hänet on palkittu kolmesti vuoden naisartistina. Viimeisin Kaijan albumi Sinun naisesi ilmestyi vuosi sitten. Tuoreimpana hittinä kultaa striimannut Siniset tikkaat oli julkaisun jälkeen toista kuukautta Suomen soitetuin radiokappale.
Kaija Koo yhdistää musiikillaan sukupolvia: keikoista nauttivat niin nuoret kuin pitkänlinjan fanit. Syksyllä suuren yleisön suosikkinainen nähtiin jo toiseen kertaan Vain Elämää -ohjelmassa. Kaija tuo takuuvarmasti sekä lavalle että yleisöön mieletöntä meininkiä ja vahvoja tunteita!

Teflon brothers

Lauantai Klo 16:15-17:15

Radio Suomipop -Stage

Harva tietää mitä tuleman pitää, kun lavalle nousee Teflon Brothers! Ainutlaatuista on kriittinen taide, jonka tahdissa koko Suomi bilettää. Tämä Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin muodostama tehotrio tunnetaan paitsi erikoisista tempauksistaan, omaleimaisista musavideoistaan myös huimasta lavaenergiastaan ja sinkuistaan.
Teflonveljesten uusin albumi, Circus, on ensimmäinen suomalainen albumi, joka on ylittänyt tuplaplatinarajan jo ennen julkaisupäiväänsä. Albumi kokoaa yhteen yhtyeen viime vuosien hitit, kuten Pämppää, RIO OHOI, Hubba Bubba sekä Juusto Katolle. Kesällä nähdään, millaisen sirkuksen kolmikko pistää Tiksissä pystyyn!

Roope Salminen & Koirat

Perjantai Klo 16:15-17:15

Radio Suomipop -Stage

Tiksissä tanssitaan madafakin darrakin ulos, kun Roope Salminen & koirat päästetään irti! Tämä juuri 7 vuotta täyttänyt, suuresta livesuosiosta nauttiva bändi tunnetaan sinkuistaan Madafakin darra, Tanssi se ulos feat Ellinoora, Snadi sekä Sinulle mutsi. Platinaa myyneen Madafakin levy -debyyttialbumin pojat julkaisivat maaliskuussa 2016. Kesän 2017 aikana yhtye kiersi valtavalla, yhteensä 50 keikkaa kattavalla Snadi Rundi -kiertueella ympäri Suomenmaan. Kyllä festarikansan kelpaa juhlia, kun pääsemme nauttimaan tästä niin radiokanavat, Spotifyn kuin suuren yleisön suosion vallanneesta superlahjakkaasta bändistä Tiksissä!

Evelina

Perjantai Klo 19:40-20:40

Radio Suomipop -Stage

Nousukiidossa oleva uusi tulokas, Evelina, tunnetaan muun muassa hittibiiseistä Vuoristorataa, Sireenit, Sushi ja Ei filtterii. Tämän tumman kaunottaren ensimmäinen albumi 24K teki suomalaisen äänilevyn historiaa myymällä ensijulkaisuna ensimmäistä kertaa platinaa jo ennen ilmestymistään. Albumilla olevia singlejä on kuunneltu Spotifyssä jo yli 20 miljoonaa kertaa. Hänen uusimpia singlejään ovat Tornado ja Katri Helena. Tämä upeaääninen nainen on bongattu myös vierailemassa Asteen, Brädin, JVG:n ja Robinin biiseissä. Evelina saa festarikävijöissä kylmii väreitä aikaan!

Elastinen

Lauantai Klo 21:00-22:00

Vantaan Energia -Stage

Mikä valtava positiivinen energia yleisön täyttääkään, kun Elastinen saapuu paikalle! Liikkeet ja meininki ovat todellakin hallussa tällä sporttaavalla musiikki- ja viihdealan moniottelijalla. Vuonna 2015 Elastinen täytti Hartwall-areenan kahteen kertaan loppuunmyydyissä ELA-SHOW:ssa. Viime vuonna Elastisen ja Cheekin muodostama Profeetat-kaksikko keikkailivat tiiviisti yhdessä – he vetivät muun muassa kolme jäähallikeikkaa ja seitsemän festarikeikkaa. Kaksikko veti mielettömän show:n myös Tikkurila Festivaalin pääesiintyjänä!
Energiapakkauksen tunnetuimpia biisejä ovat Anna Soida, Eteen ja Ylös sekä Ovet Paukkuu. Ela ei pysäytä Tiksis musiikkii vaan antaa sen soida ja kääntää vieläki kovempaa

Juha Tapio

Lauantai Klo 18:00-19:15

Vantaan Energia -Stage

Monia musiikkipalkintoja voittanut ja kaksi kertaa Vain Elämää -ohjelmassakin vieraillut Juha Tapio ei suuremmin esittelyä kaipaa. Hän on koko kansan herkkä suosikki, joka vetoaa niin nuorempiin kuin kokeneempiin festarikävijöihin.
Juhan tuorein albumi Loistava Kokoelma on fanien unelma: tuplalevyllinen kappaleita uran varrelta – suosituimmat hitit, albumien helmet sekä Vain Elämää -vedot kaikki samassa paketissa. Edellisen albumin Sinun vuorosi loistaa kolmas singlejulkaisu Jotain niin oikeaa nousi vuoden 2016 soitetuimmaksi kappaleeksi suomalaisilla radiokanavilla. Kappale striimasi kultasingleen oikeuttavat lukemat. Tämä mestaritulkitsija ei jätä ketään kylmäksi!

Jenni Vartiainen

Lauantai Klo 19:40-20:40

Radio Suomipop -Stage

Vuonna 2007 soolouransa aloittanut mieletön lahjakkuus, Jenni Vartiainen, on urallaan saavuttanut huikeat yhdeksän Emma-palkintoa. Artisti tunnetaan lukuisista hittibiiseistään, kuten Missä muruseni on, Duran Duran sekä En haluu kuolla tänä yönä. Tuoreimpia kappaleita ovat Turvasana sekä uusimman Vain Elämää -kauden tuotokset. Jenni kuuluu kaupallisesti menestyneimpien kotimaisten artistien joukkoon. Syksyn aikana nainen on valloittanut upealla soundillaan suositun konserttisalikiertueen merkeissä ympäri Suomea. Jenni nähdään nyt 5-vuotisjuhlakesänä ensimmäistä kertaa Tikkurila Festivaaleilla. Me sinua vaan, Jenni!

Olavi Uusivirta

Lauantai Klo 15:00-16:00

Vantaan Energia -Stage

Olavi Uusivirta tunnetaan yhtenä karismaattisimmista kotimaisista lavaesiintyjistä. Artisti on valloittanut suomalaisten sydämet hiteillään Me ei kuolla koskaan, On niin helppoo olla onnellinen ja Raivo härkä. Tämän taidokkaan muusikon julkaisema Olavi-albumi palkittiin Emma Gaalassa vuoden 2016 paras rock-albumi –tunnustuksella. Tuore livelevy Olavi Elää syntyi noin 300 keikan pohjalta, yhteensä yli kolmen vuoden kiertämisen myötä. Syksyllä 2017 Uusivirta on keikkaillut uransa ensimmäisellä konserttisalikiertueella. Tanssijalka vipattaa jo jokaisella Tiksiä odotellessa, sillä Olavin keikalla tanssitaan vaikka ei osata!

Lauri Tähkä

Perjantai Klo 18:00-19:15

Vantaan Energia -Stage

Ennen vuonna 2011 aloittamaansa soolouraa tämä yksi karismaattisimmista kotimaisista artisteista tunnettiin yhtyeen Lauri Tähkä & Elonkerjuu keulakasvona. Uransa aikana lahjakas miesartisti on voittanut lukuisia musiikkipalkintoja ja hänet on nähty useissa musiikkiohjelmissa, kuten Vain Elämää, Voice of Finland sekä Elastinen Feat.
Tähkän kolmas sooloalbumi, maaliskuussa 2016 julkaistu Vien sut täältä kotiin nousi Suomen virallisen albumilistan paalupaikalle heti ilmestyttyään. Artisti valtasi samannimisellä loppuunmyydyllä areenakeikalla Hartwall Areenan yleisön toukokuussa 2017. Tähkän tuorein tulkinta on Warner Music:n julkaisemalle JOULU-levylle tehty versio klassikkokappaleesta Varpunen Jouluaamuna. Nyt vaan heinäkuuta odottelemaan, että pääsemme kuulemaan Tiksissä artistin tunnetuimmat biisit Kipua, Morsian ja Polte!

Pariisin kevät

Perjantai Klo 15:00-16:00

Vantaan Energia -Stage

Hurmoksellisen tanssittavista melodioista tunnettu Pariisin Kevät on keikkaillut suomalaisten sydämiin vuodesta 2010 lähtien. Heidän suosituimpina hittibiiseinään tunnetaan Kesäyö, Tämän kylän poikii ja Pilvissä. Bändin kuudesta albumista neljä on palkittu jalometallein. Tuorein albumi Kuume nousi puolestaan heti ensimmäisellä listaviikollaan suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkipaikalle. Kuume 2017 –kiertueen keikat ovat nousseet supersuosioon – lähes kaikki on myyty loppuun! Heinäkuisessa kesäyössä hurmos on taattua, kun Pariisin Kevät valtaa Tiksin stagen!

Cheek

Perjantai Klo 23:40-00:55

Vantaan Energia -Stage

Tiksin pääesiintyjänä tullaan näkemään maamme musakentän ehdoton timantti – ja kuka muu se muka voisi olla kuin Che-Che-Cheek! Tätä kirkkaimman tähden kesän ainoaa pääkaupunkiseudun festarikeikkaa et halua missata. Suomalaisten sydämiin räpännyt ainutlaatuinen supertaituri Cheek on lähes kaikilla mittareilla maamme suosituin artisti. Hän on muun muassa Spotifyn Suomen striimatuin artisti, hänellä on eniten kultaa myyneitä kappaleita ja lisäksi hyllyllä komeilee jo 11 Emma-palkintoa loppuunmyydyistä stadikkakeikoista puhumattakaan. Koko maailman mittakaavassa tämä legenda on ensimmäinen artisti tällä planeetalla, jonka kappaleet ovat vallanneet Spotifyn koko kärkikymmenikön!

Vaikka timantit ovatkin ikuisia, päättää artisti upean uransa loppuunmyydyissä Valot Sammuu -konserteissa Lahden Mäkimontussa tulevan kesän lopussa. Cheek on toteuttanut viime vuosien aikana unelmansa viimeisestä trilogiasta, johon kuuluvat elämänkerrallinen Alpha Omega-albumi, elämäkertakirja JHT Musta lammas sekä tammikuun lopussa julkaistava elämäkerrallinen elokuva Veljeni vartija. Mikäli Cheekin ura todella loppuu tähän, jää tämä veto siinä tapauksessa uran viimeiseksi pääkaupunkiseudun festarikeikaksi!

Sanni

Lauantai Klo 22:20-23:20

Radio Suomipop -Stage

Tiesitkö, että Sanni säveltää ja sanoittaa nerokkaat biisinsä itse?! Niinpä, mieletöntä! Tämä Vain Elämää -ohjelmassakin kahdella kaudella vieraillut rohkea artisti loistaa suomalaisen musiikin kirkkaimmassa kärjessä – nuoresta iästään huolimatta hänet on valittu jo kahdesti vuoden naisartistiksi vuosina 2014 ja 2016! Lisäksi tähden kaikki albumit ovat olleet menestyksiä: Vuonna 2015 ilmestynyt Lelu on ylittänyt platinamyyntirajan. Debyyttialbumi Sotke mut sekä tuorein albumi SANNI ovat puolestaan myyneet tuplaplatinaa. Sanni toteuttaa tulevana syksynä pitkäaikaisen unelmansa, kun hän valtaa Hartwall Arenan artistin omin sanoin hänen uransa isoimpana iltana.

Viime kesänä sinitukkaiset Sanni-fanit juoksivat Tiksissä kilpaa eturiviin heti festariporttien auettua. Olethan sinäkin eturivissä tänä vuonna? On vahinko, jos tämän omaleimaisen staran keikka jää näkemättä!

Nelli Matula

Lauantai Klo 14:00-14:45

Radio Suomipop -Stage

Tämä upea kaunotar on kotimaisten musiikin tuoreimpia tulokkaita! Vuosi 2017 oli Nellille melkoinen: Hän sai Emma-ehdokkuuden vuoden tulokas -kategoriassa, feattasi muun muassa Profeettojen ja Robinin kappaleissa, osallistui Tähdet, Tähdet -ohjelmaan ja oli mukana työstämässä kesäkumibiisi Tyynysotaa. Artistin singleistä Kato Vaan ja Lemmikki ovat striimanneet Spotifyssä kultaa. Lemmikki-kappaleen musiikkivideo on saavuttanut lisäksi huikeat 3,8 miljoonaa katselua Youtubessa. Lahjakkuuden tuorein single Tää ei oo ohi julkaistiin joulukuussa 2017. Suorapuheisen Nellin otteesta Tiksin yleisö ei muuten vapaudukaan ihan helposti – uskallathan liittyä joukkoon?!

Mira Luoti

Perjantai Klo 14:00-14:45

Radio Suomipop -Stage

PMMP-yhtyeestä alun perin tunnettu Mira Luoti jatkoi uraansa sooloilun merkeissä vuonna 2016. Saman vuoden syyskuussa hän julkaisi albumin Tunnelivisio, jolta löytyy muun muassa singlet Pinnan alla, Puhu mulle hulluudesta, Musta laatikko, Lähiölaulu, sekä Sitä tipahtaa pimeyteen. Naisartistin tuorein hittibiisi Meikkaava messias julkaistiin syksyllä 2017 ja on saanut hyvän vastaanoton. Laulamisen lisäksi myös teatteri ja näytteleminen ovat Miralle lähellä sydäntä. Artistin elämään päästään tutustumaan tarkemmin myös kevään aikana esitettävällä kahdeksannella Vain Elämää -kaudella. Ei muuta kun syli auki, kädet levälleen ja liput salkoihin liehumaan tämän rock-jumalattaren vallatessa Tiksin stagen!

Aikataulu

Perjantai 20.07.2018

Portit auki 13:00

Radio Suomipop -Stage

Vantaan Energia -Stage

14:00

14:30

15:00

15:30

16:00

16:30

17:00

17:30

18:00

18:30

19:00

19:30

20:00

20:30

21:00

21:30

22:00

22:30

23:00

23:30

00:00

00:30

22:20 - 23:20

Kaija Koo

Radio Suomipop -Stage

16:15 - 17:15

Roope Salminen & Koirat

Radio Suomipop -Stage

19:40 - 20:40

Evelina

Radio Suomipop -Stage

14:00 - 14:45

Mira Luoti

Radio Suomipop -Stage

21:00 - 22:00

JVG

Vantaan Energia -Stage

18:00 - 19:15

Lauri Tähkä

Vantaan Energia -Stage

15:00 - 16:00

Pariisin kevät

Vantaan Energia -Stage

23:40 - 00:55

Cheek

Vantaan Energia -Stage

17:15 - 18:00

HP & Jarppi Show + Lakko & Herbalisti

Vantaan Energia -Stage

Lauantai 21.07.2018

Portit auki 13:00

Radio Suomipop -Stage

Vantaan Energia -Stage

14:00

14:30

15:00

15:30

16:00

16:30

17:00

17:30

18:00

18:30

19:00

19:30

20:00

20:30

21:00

21:30

22:00

22:30

23:00

23:30

00:00

00:30

16:15 - 17:15

Teflon brothers

Radio Suomipop -Stage

19:40 - 20:40

Jenni Vartiainen

Radio Suomipop -Stage

22:20 - 23:20

Sanni

Radio Suomipop -Stage

14:00 - 14:45

Nelli Matula

Radio Suomipop -Stage

23:40 - 00:55

Apulanta

Vantaan Energia -Stage

17:30 - 18:00

Roskienlajittelun SM-finaali

Vantaan Energia -Stage

21:00 - 22:00

Elastinen

Vantaan Energia -Stage

18:00 - 19:15

Juha Tapio

Vantaan Energia -Stage

15:00 - 16:00

Olavi Uusivirta

Vantaan Energia -Stage

Muu ohjelma

Roskien lajittelun SM-finaali


Lauantaina klo 17.30 Tikkurila Festivaalin päälavalla kisataan Roskien lajittelun SM-kiertueen jännittävä finaali! Panos on suuri – voittajalle on tiedossa avec-matka Singaporeen, maailman siisteimpään kaupunkiin. Tämä Vantaan Energian järjestämä SM-kiertue nähdään kesän aikana ympäri Suomea. Osakilpailuja järjestetään yhteensä 11, paikkakuntina Vantaan lisäksi Turku, Tampere, Helsinki, Espoo, Jyväskylä, Lahti ja Järvenpää. Vantaan osakilpailu käydään perjantaina kello 13‒21 Tikkurila Festivaalin sisäänkäynnin lähellä olevassa teltassa.

Lisätietoja kiertueesta löydät TÄÄLTÄ.
Roskapeliä voi pelata myös DIGIVERSIONA.

 

Tiksi Village

Kaipaatko festarilookin ehostusta ennen lempiartistisi keikkaa? Tiksi Village kutsuu juuri sinua! Kyseessä on kaikille avoin, ilmainen rentoutumis- ja kauneusalue, jossa on tarjolla muun muassa pikakampauksia, pikameikkejä ja kukkakoristeita hiuksiin. Alueella sijaitsee myös Tikkurila Festivaalin virallinen infopiste sekä puhelimen latauspiste. Kaipailitpa sitten mitä tahansa tietoja festareihin liittyen, ota suunnaksesi Tiksi Village!

HP & Jarppi show + Lakko & Herbalisti


Energinen kahren Duudsonin ja pohjoisen pallonpuoliskon parhaan DJ:n vetämä SHOW jossa nähdään ensimmäistä kertaa erikoisvieraina myös huippusuositut tubettajat Lakko ja Herbalisti. Taattua Duudsoni-energiaa live-stunteista hyvään fiilikseen. Tämä vuosien varrella lähes täyrelliseksi hioutunut piristysruiske ei jätä ketään kylmäksi.