Info

Vastuullisuus

ENERGIA

Tikkurila Festivaali käy tänä vuonna ekologisesti ilmastosähköllä ja roskasähköllä. Tämä on mahdollista hyvässä yhteistyössä Vantaan Energian kanssa. Ilmastosähkö on aurinko- ja tuulisähköä, jossa aurinkosähkön osuus on minimissään 10 %. Roskasähkö tuotetaan puolestaan jätteistä, jotka viedään kaatopaikan sijasta voimalaitokseen tuottamaan edullista, ympäristöystävällistä ja 100 % kotimaista energiaa.

Ekologisuus on ollut meille tärkeää alusta alkaen. Olemme muun muassa olleet ensimmäinen kotimainen festivaali, joka on käynyt 100 % tuulisähköllä. Vihreän sähkön lisäksi pyrimme jatkuvasti kehittämään energiatehokkuutta. Esimerkiksi festivaalin valaistus toteutetaan paljolti energiatehokkailla LED-lampuilla.

JÄTTEET

Kierrättäminen on meille sydämen asia. Vähennämme jätteiden määrää panostamalla käyttämissämme materiaaleissa ja tuotteissa kierrätettävyyteen, uudelleenkäytettävyyteen ja pitkäikäisyyteen. Jätepisteissä keräämme erikseen energia-, bio-, kartonki-, metalli- ja lasijätteet. Pyrimme siihen, ettei mitään menisi hukkaan, vaan jätteistämmekin tehdään joko multaa tai sähköä. Kaikkien ruokapisteidemme toimijat käyttävät 100 % biohajoavia ruoka-astioita. Anniskelualueilla on käytössä juomatölkeille omat keräyspisteensä, myös tupakantumpeille on omat astiat. Sijoitamme jäteastioita lisäksi festivaalialueen ulkopuolelle vähentääksemme ympäröivän alueen roskaantumista.

HANKINNAT JA MATERIAALITEHOKKUUS

Käytämme uudelleen aiempien vuosien rakenteita ja struktuureja, kuten lipunmyyntikojuja, telttoja, kylttejä ja alueen somistusta. Teetätämme työntekijöidemme t-paidat kierrätyspuuvillasta, säästäen näin neitseellisten raaka-aineiden sekä veden kulutusta. Panostamme hankinnoissa materiaalivalintoihin ja kehitämme materiaalitehokkuutta edistäviä ratkaisuja mm. minimoimalla pakkausmateriaalien käyttöä.

Yhteistyökumppanimme on valittu vastuullisuusperiaatteella.

RUOKA

Tapahtumassa tarjoillaan mahdollisimman paljon lähellä tuotettua, kotimaista ruokaa. Lisäksi jokaisella ruokamyyjällämme on tarjolla vähintään yksi kasvisvaihtoehto. Toivomme yhä useamman kävijän innostuvan kokeilemaan kasvista!

LIIKKUMINEN

Tikkurila Festivaali sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, aivan Hiekkaharjun juna-aseman tuntumassa. Toivomme, että festivaalivieraat suosivat julkisia liikenneyhteyksiä. Teemme yhteistyötä Helsingin seudun liikenteen (HSL) kanssa: luvassa on mm. junaliikenteen lisävuoroja festivaalin ajaksi. Lisäksi festivaalibussi kuljettaa Original Sokos Hotel Vantaalta festivaalialueelle koko tapahtuman ajan. Festivaalibussi kulkee torstaina kello 13.30-02.00 ja perjantaina sekä lauantaina kello 12.00-02.00. Kannustamme saapumaan pyörällä, sillä alueella sijaitsee ilmainen pyöräparkki, johon pyörän voi jättää omalla vastuulla. Autolla saapuville suosittelemme yhteiskyytejä.

 

 

KANNAMME VASTUUTA YMPÄRISTÖSTÄ. KÄYTÄMME EKOKOMPASSIA.

Ekokompassi-järjestelmän avulla tavoitteenamme on vähentää sekajätteen määrää, käyttää tapahtuman tuottamiseen hiilineutraalia sähköä sekä tehdä ympäristöystävällisempiä hankintoja tuotannon kaikissa osa-alueissa.

Ekokompassi on Helsingin seudun ympäristöpalvelujen hallinnoima ympäristöjärjestelmä. Järjestelmään hyväksytyt tapahtumat ovat puolueettoman osapuolen auditoimia ja sitoutuneet noudattamaan järjestelmän kymmentä kriteeriä. Lisätietoa Ekokompassi-järjestelmästä saat osoitteesta: WWW.EKOKOMPASSI.FI.