Pääkaupunkiseudun kesän ensimmäinen suuri musiikkifestivaali Tikkurila Festivaali käynnistyy huomenna kahden vuoden tauon jälkeen

Suosittu ja odotettu Tikkurila Festivaali järjestetään tulevana viikonloppuna 22.-24.7.2021 kahden vuoden tauon jälkeen. Vantaan sydämessä, Hiekkaharjun urheilupuistossa juhlittava kolmipäiväinen tapahtuma on tänä kesänä pääkaupunkiseudun suurin musiikkifestivaali. Tiksi tunnetaan tähtiartisteista, kesäisen rennosta bilefiiliksestä sekä kovatasoisesta VIP-keitaasta, jossa on koettavaa vaativammallekin festivaalikävijälle. Lauantain liput on loppuunmyyty, muita lipputyyppejä on vielä rajoitetusti saatavilla.

Tikkurila Festivaalin kaksi tapahtumalavaa täyttyvät torstaista lauantaihin Suomen suosituimmista huippuartisteista ja kokoonpanoista. Artistikattauksessa ovat vuosi vuoden jälkeen hittejä takova Apulanta, karismaattinen Lauri Tähkä, Suomen suosituin rap-duo JVG, historiallisen määrän Emma-palkintoja 2021 kahminut ilmiömäinen BEHM sekä tinkimätön laulaja-lauluntekijä Mariska. Lisää livemusiikin juhlaa tarjoavat huippuartistit Chisu, Erin, Ellinoora, J. Karjalainen, Elastinen, Reino Nordin, Kaija Koo, Vesala, Arttu Wiskari, Anssi Kela, Olavi Uusivirta, William ja SANNI. Kotimaisista kokoonpanoista lavalle nousevat myös bilebändit Gasellit ja Teflon Brothers sekä Maustetytöt, Atomirotta, Vesterinen Yhtyeineen sekä Popeda. Koko tapahtuman juontaa rakastettu viihteen moniosaaja Mikko Leppilampi.

Tiksi on Vantaan salainen helmi, josta on muodostunut jo käsite. Edellisellä kerralla 2019 tapahtuma oli ennätyksellisen suosittu, kävijöitä oli 35 000. Tämän vuoden tapahtuma toteutetaan turvallisuus edellä rajoitetulla yleisökapasiteetilla. Fiilis niin esiintyjillä kuin yleisössä tulee taatusti olemaan timanttia”, toteaa tapahtumajohtaja Riikka Fagerholm.

Vastuulliset palvelut kaikille, lisänä ylellinen VIP-keidas

Tikkurila Festivaali on sitoutunut vastuulliseen ja turvalliseen tapahtumanjärjestämiseen. Tapahtuma on saanut Tapahtumateollisuuden Check!-merkin, joka myönnetään kattavia turvallisuustoimenpiteitä noudattavalle tapahtumalle. Ekokompassi-työn myötä on kehitetty

tapahtuman jätehuoltoon liittyvää visuaalisuutta, viestintää sekä tapahtuman puhtaanapitoa. ​Tiksillä on oma Food Line Up, jonka avulla lisätään ruokatietoisuutta ja muun muassa lisätään kasvisruokavaihtoehtojen määrää. Paikallinen yhteisö on vahvasti mukana tapahtumassa: Vantaan kaupungin tukemana tapahtumassa toimii ryhmä paikallisia muun muassa asiakaspalvelun avustavissa tehtävissä. 

Festarilla panostetaan tuttuun tapaan estetiikkaan ja viihtyvyyteen. Rakennamme tapahtumakeitaan, joka viimeistelee Tiksi-fiiliksen kauneudellaan ja viihtyvyydellään”, toteaa Riikka Fagerholm. Tapahtuman VIP sijaitsee festivaalialueen keskipisteessä, josta on esteetön näkyvyys molemmille lavoille. VIP-lipun ostaneet voivat nauttia alueen ruokamaailmasta, VIP-loungeista ja -palveluista. Ensi kesänä valikoimaan palaa myös Business VIP. Tapahtuma-alueen kaikki eri pisteet anniskelualueista Food Worldiin on sijoiteltu väljästi turvallisuusnäkökulmat huomioiden.

Turvallisesti Tikkurila Festivaalille
Festivaalin tuotantoryhmä on tehnyt tiiviistä yhteistyötä viranomaisten kanssa ja suunnitellut tapahtumaa viranomaisohjeistuksen mukaisesti. Tiksille on sydämen asia huolehtia asiakkaiden, esiintyjien ja henkilökunnan hyvinvoinnista ja turvallisuudesta.

Yleisöä otetaan maksimikapasitettiin nähden huomattavasti vähemmän, reilu puolet normaalista päiväkapasiteetista.

Kulkureittejä ja alueen eri pisteiden etäisyyksiä on levennetty. Portit avataan jo hyvissä ajoin ennen ensimmäistä esiintyjää. Näin ollen ruuhkia ei pääse syntymään. Festivaaliaikataulussa on kautta linjan väljyyttä, jolla myös vältetään ruuhkapiikkien syntymistä. Siivous on tehostettua ja pintojen desinfioinnista huolehditaan tapahtuman ajan. Käsihygieniaan on panostettu ja koko alueella on maskisuositus.

Lisätietoja Tikkurila Festivaalin turvallisuus-sivulta.

Tikkurila Festivaali 22.-24.7.2021.

Esiintyjät:
Torstai 22.7.: BEHM, Erin, Popeda, Gasellit, Chisu, Teflon Brothers, Vesterinen Yhtyeineen
Perjantai 23.7.: Lauri Tähkä, Mariska, Elastinen, Kaija Koo, J. Karjalainen, Ellinoora, Atomirotta, Reino Nordin
Lauantai 24.7.: Apulanta, JVG, Vesala, SANNI, Olavi Uusivirta, Anssi Kela, Arttu Wiskari, William, Maustetytöt

Liput: Tiketti ja Lippupiste  

Tapahtumassa mukana