Festivaalialueen kartta 2017

Selitykset

Saapuminen

tf17_www_info_reittikartta_800x600_20170202_ht

Tikkurila Festivaali järjestetään Hiekkaharjun urheilupuiston alueella. Tarkka osoite on Urheilutie 15, Vantaa.

Tikkurila Festivaalille on helppo saapua mistä suunnasta tahansa. Rennointa, nopeinta ja edullisinta on saapua junalla (jos et ole kävellen tai fillarilla matkassa). Hiekkaharjun juna-asemalta kävelee perille noin 3 minuutissa ja Tikkurilan juna-asemalta alle 15 minuutissa. Mikäli olet tulossa festivaalille omalla autolla, suosittelemme jättämään sen Tikkurilan keskustan pysäköintialueille, joista kävelee festivaalialueelle muutamissa minuuteissa.

FESTARIBUSSI

Ilmainen festaribussi kulkee non-stoppina reittiä Original Sokos Hotel Vantaa – Tikkurila Festivaali – Original Sokos Hotel Vantaa. Lähdöt ovat noin 30 minuutin välein ruuhkasta riippuen. Festaribussin kyytiin voi hypätä Original Sokos Hotel Vantaa/Pub Hertaksen takaterassilta, muutaman kymmenen metrin päästä hotellin pääovelta. Mukava paikka odotella seuraavaa bussia! Original Sokos Hotel Vantaa sijaitsee aivan Tikkurilan rautatieaseman vieressä.

 

TAKSITOLPPA

Festivaalialueen välittömästä läheisyydestä löytyy taksitolppa. Taksitolpan sijainti päivitetään myöhemmin.

Ympäristö

ENERGIA

Tikkurila Festivaali käy tänä vuonna ekologisesti ilmastosähköllä ja roskasähköllä. Tämä on mahdollista hyvässä yhteistyössä Vantaan Energian kanssa. Ilmastosähkö on aurinko- ja tuulisähköä, jossa aurinkosähkön osuus on minimissään 10 %. Roskasähkö tuotetaan puolestaan jätteistä, jotka viedään kaatopaikan sijasta voimalaitokseen tuottamaan edullista, ympäristöystävällistä ja 100 % kotimaista energiaa.

Ekologisuus on ollut meille tärkeää alusta alkaen. Olemme muun muassa olleet ensimmäinen kotimainen festivaali, joka on käynyt 100 % tuulisähköllä. Vihreän sähkön lisäksi pyrimme jatkuvasti kehittämään energiatehokkuutta. Esimerkiksi festivaalin valaistus toteutetaan paljolti energiatehokkailla LED-lampuilla.

JÄTTEET

Kierrättäminen on meille sydämen asia. Vähennämme jätteiden määrää panostamalla käyttämissämme materiaaleissa ja tuotteissa kierrätettävyyteen, uudelleenkäytettävyyteen ja pitkäikäisyyteen. Jätepisteissä keräämme erikseen energia-, bio-, kartonki-, metalli- ja lasijätteet. Pyrimme siihen, ettei mitään menisi hukkaan, vaan jätteistämmekin tehdään joko multaa tai sähköä. Kaikkien ruokapisteidemme toimijat käyttävät 100 % biohajoavia ruoka-astioita. Anniskelualueilla on käytössä juomatölkeille omat keräyspisteensä, myös tupakantumpeille on omat astiat. Sijoitamme jäteastioita lisäksi festivaalialueen ulkopuolelle vähentääksemme ympäröivän alueen roskaantumista.

HANKINNAT JA MATERIAALITEHOKKUUS

Käytämme uudelleen aiempien vuosien rakenteita ja struktuureja, kuten lipunmyyntikojuja, telttoja, kylttejä ja alueen somistusta. Teetätämme työntekijöidemme t-paidat kierrätyspuuvillasta, säästäen näin neitseellisten raaka-aineiden sekä veden kulutusta. Panostamme hankinnoissa materiaalivalintoihin ja kehitämme materiaalitehokkuutta edistäviä ratkaisuja mm. minimoimalla pakkausmateriaalien käyttöä.

Yhteistyökumppanimme ja sponsorimme on valittu vastuullisuusperiaatteella.

RUOKA

Tapahtumassa tarjoillaan mahdollisimman paljon lähellä tuotettua, kotimaista ruokaa. Lisäksi jokaisella ruokamyyjällämme on tarjolla vähintään yksi kasvisvaihtoehto. Toivomme yhä useamman kävijän innostuvan kokeilemaan kasvista! Tapahtumassamme nautitaan Arvid Nordquistin luomukahvia, joka on paitsi Reilun Kaupan tuote, myös 100 % ilmastokompensoitua ja 100 % fossiilivapaasti tuotettua.

LIIKKUMINEN

Tikkurila Festivaali sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, aivan Hiekkaharjun juna-aseman tuntumassa. Toivomme, että festivaalivieraat suosivat julkisia liikenneyhteyksiä. Teemme yhteistyötä Helsingin seudun liikenteen (HSL) kanssa: luvassa on mm. junaliikenteen lisävuoroja festivaalin ajaksi. Lisäksi festivaalibussi kuljettaa Sokos Hotel Vantaalta festivaalialueelle koko tapahtuman ajan. Tarkempia tietoja junien lisävuoroista ja festivaalibussin aikatauluista ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa. Kannustamme saapumaan pyörällä, sillä alueella sijaitsee vartioitu pyöräparkki. Autolla saapuville suosittelemme yhteiskyytejä.

tf17_www_info_ymparisto_800x600_20170202_ht

KANNAMME VASTUUTA YMPÄRISTÖSTÄ. KÄYTÄMME EKOKOMPASSIA.

Ekokompassi-järjestelmän avulla tavoitteenamme on vähentää sekajätteen määrää, käyttää tapahtuman tuottamiseen hiilineutraalia sähköä sekä tehdä ympäristöystävällisempiä hankintoja tuotannon kaikissa osa-alueissa.

Ekokompassi on Helsingin seudun ympäristöpalvelujen hallinnoima ympäristöjärjestelmä. Järjestelmään hyväksytyt tapahtumat ovat puolueettoman osapuolen auditoimia ja sitoutuneet noudattamaan järjestelmän kymmentä kriteeriä. Lisätietoa Ekokompassi-järjestelmästä saat osoitteesta: WWW.EKOKOMPASSI.FI.

Esteettömyys

Festivaalin alue on kokonaisuudessaan liikuntarajoitteisille esteetön. Ohjelma-alueen inva-WC:t sijaitsevat päälavan alueella sekä hiekkakentän WC-alueella. VIP-alueelta löytyy myös esteettömät WC-tilat (sisävessa). Tarvittaessa infopisteen henkilökunta avustaa kaikissa ongelmatilanteissa. Liikuntarajoitteisille löytyy myös oma korotettu katsomo ohjelma-alueella.

Mikäli festivaalivieraamme tarvitsee liikuntarajoitteisuuden vuoksi henkilökohtaista avustajaa, pääsee avustaja ilmaiseksi sisään. HUOM! Pyydämme varaamaan mukaan virallisen kirjallisen todistuksen avustajan tarpeesta.

Talkootyö

Talkoolaishaku on nyt käynnissä!

Tikkurila Festivaalin talkoolaisena pääset mukaan iloiseen tiimiimme tekemään mielenkiintoisia hommia ja olemaan eturivissä Suomen yhdessä tärkeimmistä kotimaisen musiikin tapahtumista. Ilman teitä talkoolaisia tätäkään tapahtumaa ei pystyttäisiin toteuttamaan!

Voit hakea töihin Tikkurila Festivaaliin täyttämällä HAKULOMAKKEEN TÄSTÄ.
Hakuaika 10.7.2018 saakka.

 

Esimerkkilista siitä, mihin kaikkeen etsimme talkoolaisia:

 • Ennen festivaalia avustajaksi promootiokonttiin sekä julisteiden levitykseen
 • Rakentajaksi (festariaitojen pystytys ja purku, lavaroudaus, kalustus, somistus, nurmikentän päällystys jne.)
 • Siivouspartioiden vetäjäksi tai jäseneksi
 • Tiimivastaavaksi (K-18)
 • Järjestyksenvalvojaksi (edellyttää järjestyksenvalvontakorttia)
 • Infotyöntekijäksi
 • Rannekkeenvaihtajaksi
 • Lipunmyyjäksi

MITÄ PALKKIOKSI?

Talkoolaiset saavat festivaalirannekkeen (yksi työvuoro, yksi päivälippu), T-paidan, ruuan työpäivinä sekä pyydettäessä työtodistuksen. Tämän kaiken lisäksi talkoolainen saa tietenkin arvokasta työkokemusta sekä hienoja hetkiä ja uusia kavereita.

TYÖN MÄÄRÄ JA AJANKOHDAT

Talkoolaiset perehdytetään omaan tehtäväänsä ja tiimien vetäjät koulutetaan erikseen muutama viikko ennen tapahtumaa.
Työn määrä riippuu siitä, mitä tekee. Promootiotyöt käynnistyvät reilu kuukausi ennen tapahtumaa. Rakennustöitä on eniten ennen ja jälkeen tapahtuman. Rakentaminen aloitetaan viikkoa ennen Tikkurila Festivaalia. Purku tapahtuu parissa päivässä tapahtuman jälkeen.

PALJON TÖITÄ PÄIVÄSSÄ?

Töitä on yleensä n. 8-10 tuntia per päivä kahdessa vuorossa. Tiimivastaava suunnittelee työvuorot etukäteen, joista tiedotetaan jokaiselle henkilökohtaisesti.

HALUAN TEHDÄ TÖITÄ TIKKURILA FESTIVAALIN ETEEN, MUTTA JUHLIA KUITENKIN FESTIVAALISSA. MITEN SE ONNISTUU?

Osallistu promootiotöihin tai tule rakentamaan ja purkamaan festivaalialuetta! Hyviä rakentajia ja purkajia tarvitaan paljon, joten tällä tavoin saat itsellesi lunastettua festivaaliliput. Äläkä pelkää, jos et ennen ole ollut rakennushommissa, tiiminvetäjämme auttavat ja neuvovat jokaista paikan päällä. Yhdessä ja tiimihengellä!

 

tf17_www_info_talkoo_800x600_20170202_ht

Yhteystiedot

Vastaava tuottaja

Heidi Hujanen
040 531 2579
heidi@tikkurilafestivaali.fi

Yritysmyynti

Myynti- ja promootiopaikat
myynti@tikkurilafestivaali.fi

PR/Sponsorit/Yritysyhteistyö

Jan Grehn
050 490 3069
jan@tikkurilafestivaali.fi

FAQ

Onko festivaaleille ikärajaa?

Tikkurila Festivaalille ei ole ikärajaa, mutta alle 15-vuotiaita suosittelemme kuitenkin saapumaan festarille huoltajan seurassa. Mikäli olette tulossa viettämään miellyttävää viikonloppua perheen voimalla, haluamme jo tässä vaiheessa muistuttaa myös perheen pienimpien asiallisesta kuulonsuojaamisesta. Tikkurila Festivaalin useat anniskelualueet, sekä VIP-alue kokonaisuudessaan, ovat luonnollisestikin ainoastaan yli 18-vuotiaille. Alle 7-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi sisään huoltajan kanssa.

Voinko maksaa käteisellä / kortilla?

Tikkurila Festivaalilla voi maksa kaikissa myyntipisteissä sekä käteisellä, että maksukorteilla, LUKUUNOTTAMATTA NARIKKAA, jossa maksuvälineenä käy vain käteinen. Suosittelemme ehdottomasti ottamaan käteistä rahaa mukaan viikonlopun tarpeita varten. Näin nopeutat kaupankäyntiä kaikissa pisteissä ja kaikilla on taas mukavampaa. Lähimmät OTTO-automaatit sijaitsevat Tikkurilan juna-asemalla, Tikkuraitilla sekä Asematien Nordean toimipisteessä.

Mihin voin jättää tavarani festivaalin ajaksi? Entä pyöräni?

Pääsisäänkäynnin läheisyydestä, löytyy sekä tavarasäilytys että fillariparkki. Huomioithan Info-listan kohdassa ”kielletyt esineet”, joita laukustasi ei saa löytyä siirtyessäsi portista festarialueelle. Kamera, rahat, kännykkä ja silmälasit mukaan ja veska narikkaan, niin sisäänpääsy ei tuota ongelmaa. Suosittelemme jättämään myös polkupyörät vartioituun fillariparkkiin, niin ei tule yllätyksiä kotiin lähtiessä.

Tavarasäilytys maksaa 3 €/henkilö. Käynti repulla maksaa 3 €/kerta. Kaikilla lipputyypeillä on sallittua piipahtaa narikassa päivän aikana. Fillariparkki on ilmainen.

Mitä tavaroita voin tuoda mukanani? Mitä taas en?

KIELLETYT ESINEET

 • Alkoholi ja muut päihteet
 • Räjähteet, ilotulitteet, ammukset
 • Terä- ja ampuma-aseet
 • Sateenvarjot ja muut vastaavat yleisön näkyvyyttä häiritsevät esineet
 • Avaamattomat / avatut lasi- ja muovipullot
 • Avaamattomat / avatut tölkit, myös limsatölkit
 • Videokamerat ja äänityslaitteet
 • Kamerajalustat
 • Kotieläimet
 • Torvet ja muut häiritsevää ääntä pitävät esineet
 • Selfie-tikut
 • Retkituolit
 • Lastenvaunut ja -rattaat

SALLITUT ESINEET

Tyhjät muovipullot max. koko 0,5 litraa
Valokuvakamerat (myös järjestelmäkamerat)
Laukut (jos eivät sisällä kiellettyjä esineitä)
Fanikyltit (pelkät kyltit ilman kyltin jalkaa)

Luettuasi listat tarkkaan, ymmärrät varmasti, että pääsy festivaalialueelle ei onnistu, mikäli sinulla on kiellettyjä esineitä mukanasi. Vierailtuasi tavarasäilytyksessä ja jätettyäsi ylimääräiset esineet sinne, olet jälleen tervetullut portille. Täysin laittomat esineet ja alkoholi/muut päihteet tullaan takavarikoimaan jo porttitarkastuksen yhteydessä.

 

tf17_www_info_faq_800x600_20170202_ht

Mistä voin tiedustella hävinneitä tavaroita?

Löytötavaroita voi tiedustella tapahtuma-aikana infopisteestä sekä sunnuntaina tapahtuma-alueelta. Tapahtuman jälkeisenä maanantaina toimitamme löytötavarat Suomen löytötavarapalveluun, Vallilan toimipisteeseen (Mäkelänkatu 56). www.loytotavara.net/index.php?id=50

Voinko valokuvata festivaalilla?

Kuvaamisen ja muun taltioinnin suhteen noudatamme tekijänoikeuslakia ja -säädöksiä. Omiin festarikokoelmiin kuvaaminen on erittäin sallittua ja suotavaa. Alueelle saa tuoda myös järjestelmäkameroita.

Kannustamme jakamaan kuvia sosiaalisessa mediassa #tikkurilafestivaali häshtagia käyttäen.

Videokuvan ja äänen tallentaminen on kiellettyä. Kamerajalustojen tuominen festivaalialueelle on kiellettyä.

Jos haluat jakaa otoksesi festivaalin gallerian kautta, lähetä parhaat kuvasi osoitteeseen info@tikkurilafestivaali.fi ja/tai #tikkurilafestivaali. Ilmoita kuvien mukana myös kuvaajan nimi.

Kompastun ja satutan itseni – mistä saan apua?

Ensitilassa ole yhteydessä lähimpään järjestyksenvalvojaan. Hän neuvoo sinut EA-pisteen luo / saattaa sinut sinne tarvittaessa. Ensiapu-asema sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä, turvatarkastuksen jälkeen. Tarkasta sijainti kartasta jo ennen Tikkurila Festivaalille saapumista. Ensiavusta saat apua haavoihin ja muihin pikkuvaivoihin, ja sieltä löytyvät myös muut lääkintäpalvelut.

Media

Mediapassit

Akkreditointeja on tarjolla rajallisesti ja ne on tarkoitettu työtehtävissä Tikkurila Festivaaliin saapuville median edustajille. Tikkurila Festivaali ei valitettavasti pysty järjestämään tapahtumassa esiintyvien artistien haastatteluja, vaan mahdolliset haastattelupyynnöt tulee osoittaa artistien levy-yhtiöille.

Akkreditointi aukeaa keväällä 2018.

Lisätiedot medioille:

Jan Grehn, 050-4903069,  jan@tikkurilafestivaali.fi