Saavutettavuus

Saavutettavuus

AVUSTAJAT

Avustaja pääsee aina maksutta tapahtumaan sellaisen asiakkaan seurassa, joka tarvitsee avustajaa päivittäisiin toimiinsa tai asioimiseen. Mikäli sinulla on avustajakortti, ystäväkortti, vammaiskortti, näkövammaiskortti tai muu vastaava tosite, voit ottaa sen mukaan. Se nopeuttaa sisäänpääsyä ja rannekkeenvaihtoa, mutta ei ole välttämätön, emme sitä vaadi. Avustajan tulee saapua avustettavan kanssa yhtä aikaa tapahtuman lipunmyyntipisteelle, joissa asia käsitellään. Avustaja saa alueelle sisäänpääsyyn oikeuttavan rannekkeen, jota ei tarvitse varata etukäteen. Ranneke on avustajaranneke, ja käy pelkästään avustustyössä ollessa – ilman avustettavaa sillä ei pääse tapahtumaan.  

Mikäli VIP-asiakas tarvitsee avustajan, pääsee avustaja luonnollisesti asiakkaan mukana myös VIP-alueelle. VIP-ruokailu ei kuitenkaan sisälly avustajalle, vaan sen voi ostaa erikseen lipunmyyntipisteestä. K-18 –tapahtumassa myös avustajan tulee olla vähintään 18-vuotias. 

Tapahtumaan on myynnissä kahta erilaista sekä asiakkaan että avustajan sisäänpääsyyn oikeuttavaa lippua. 

PYÖRÄTUOLILIPPU: 

”Pyörätuolilippu” on tarkoitettu vain pyörätuolia käyttävälle asiakkaalle+avustajalle. 

ASIAKAS+AVUSTAJA -LIPPU :

”Asiakas+avustaja” -lippu on tarkoitettu kaikille sellaisille asiakkaille, jotka tarvitsevat avustajaa päivittäiseen toimintaansa. Jos tulet tapahtumaan pyörätuolilla, ostathan pyörätuolilipun. 

Erilliset ”Pyörätuoli-” ja ”Asiakas+avustaja” –liput ovat myynnissä jotta saamme lähetettyä kaikille asiakkaille juuri heidän ostamaansa lippua vastaavat tarkennetut saapumisohjeet. 

INVATAKSI

Invataksien jättö- ja noutoalueesta lisää infoa lähempänä tapahtumaa.

ALUE

Päälavan edusta on muoviharsolla peitetty nurmikko, joka saattaa hidastaa pyörätuolilla kulkemista. Toisen lavan edusta on kovapohjainen hiekkakenttä. Muut kulkuväylät ovat asfaltoituja.  

Molemmilla lavoilla sijaitsee pyörätuolikorokkeet.  

VIP-alue ei ole täysin esteetön, sillä se sijaitsee pienen mäennyppylän päällä. Pyörätuolilla alueelle pääsy ilman avustajaa on hankalaa. 

Tikkurila Festivaali ei valitettavasti ole kuuloesteetön, sillä induktiosilmukka ei ole käytössä.  

Alueella on esteettömiä bajamajoja. Festivaalilla on käytössä vessapassi, jonka haltijalla on oikeus päästä yleisiin WC-tiloihin ilman jonottamista. Lisätietoa vessapassista – https://ibd.fi/viestinta/vessapassi/ 

VAMMAIS- JA YSTÄVÄNKORTTI

Tikkurila Festivaali on vammais- ja ystävänkorttikohde. 

Vammaiskortista voit lukea lisää täältä.
Ystävänkortti-toiminnasta voit lukea lisää täältä.

YHDENVERTAISUUS 

Tikkurila Festivaaleille kaikki ovat tasapuolisesti tervetulleita. Festivaali on syrjintävapaa vyöhyke, jossa ei hyväksytä syrjintää tai minkäänlaista kommentointia, joka liittyy esimerkiksi sukupuoleen, etniseen ryhmään, ihonväriin, seksuaaliseen suuntautumiseen, sosioekonomiseen taustaan tai ihan vaikka vain olemukseen. Kunnioitathan siis toisten psyykkistä ja fyysistä tilaa, kuuntelet ja kunnioitat muita sekä pyydät anteeksi, mikäli olet tahallisesti tai tahattomasti loukannut muita.  

TURVALLINEN TILA, TURVALLINEN TAPAHTUMA 

Meillä on nollatoleranssi häirinnälle. Otathan yhteyttä henkilökuntaan mikäli näet tai koet syrjintää, häirintää tai muita epäasiallisia tilanteita. Olemme avanneet häirintälomakkeen, jonka kautta pyydämme yhteydenottoja mikäli kohtaat epäasiallista käytöstä festivaalin aikana. Viestit käsitellään luottamuksella tapahtuman hyvisten eli tuotantopäällikön ja henkilöstökoordinaattorin toimesta, jotka tarvittaessa käyvät tilannetta läpi myös turvallisuuspäällikön ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa, ja niihin etsitään ratkaisut. Viime kädessä olemme yhteydessä viranomaisiin. Hiljaisuus näissä asioissa ei ole ok! 

YMPÄRISTÖ

Tiksissä halutaan taata, että festivaalista päästään nauttimaan yhä tulevaisuudessa. Siksi festivaalin tuottamaa ympäristöllistä kuormaa vähennetään aktiivisesti erilaisin toimenpitein muun muassa useampi vuosi sitten aloitetun ekokompassityön voimin. Osana tätä työtä tapahtuman kierrätystoimintaa on parannettu, ja tapahtumassa on käytössä tölkkipantti, jonka avulla kerätään pullot ja tölkit roskisten sijaan takaisin hyötykäyttöön kun omat tai seurueen tölkit voi palauttaa panttipisteeseen tai baaritiskille. Panteista lisää tietoa täällä

Tämän lisäksi suosittelemme asiakkaita saapumaan paikalle mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Voit lukea lisää Tiksiin saapumisesta täältä

LISÄTIEDOT

Jos sinulla on kysyttävää saavutettavuudesta tai esteettömyydestä, voit olla yhteydessä tapahtumat@nelonenmedia.fi. Laitathan ”Tikkurila Festivaali” viestisi otsikoksi. Voit olla myös suoraan yhteydessä esteettömyysvastaavaamme Mirkaan mirka.olkkola@nelonenmedia.fi.

Tapahtumassa mukana