Saapuminen ja liikenne

Tikkurila Festivaali järjestetään Hiekkaharjun liikuntapuiston alueella, osoitteessa Urheilutie 15, Vantaa.

Tapahtuma-alueelle on hyvät kulkuyhteydet: Hiekkaharjun juna-asemalta kävelee perille noin 3 minuutissa ja Tikkurilan juna-asemalta alle 15 minuutissa.

Suosittelemme saapumaan tapahtumaan kävellen, polkupyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä. Joukkoliikenteen ja oman lihasvoiman suosiminen on paitsi sujuvaa, myös ympäristöystävällistä! Kannustamme saapumaan pyörällä, sillä alueen vieressä sijaitsee ilmainen pyöräparkki, johon pyörän voi jättää omalla vastuulla.

Tapahtumaan on helppo saapua kävellen, polkupyörällä tai julkisilla. Kannustamme saapumaan pyörällä, sillä alueen vieressä Tikkurilan Lukion pihalla sijaitsee ilmainen pyöräparkki, johon pyörän voi jättää omalla vastuulla.

Tikkurila Festivaalille on helppo saapua mistä suunnasta tahansa. Rennointa, nopeinta ja edullisinta on saapua junalla. Juna- ja bussiliikenteen aikataulut voit katsoa helposti osoitteesta: www.hsl.fi/reittiopas. Tapahtuma-alueen osoite on Urheilutie 15.
Kauempaa matkustavien asiakkaiden kannattaa tutustua VR:n aikatauluihin ja ostaa matkaliput hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.
VR järjestää lisävuoroja festivaalipäivien päätteeksi.

Tapahtuma-alueelle on hyvät kulkuyhteydet: Hiekkaharjun juna-asemalta kävelee perille noin 3 minuutissa ja Tikkurilan juna-asemalta alle 15 minuutissa.

Alueen läheisyydessä ei ole asiakkaille järjestettyä parkkipaikkaa. Tikkurilan lukion parkkipaikalla osoitteessa Valkoisenlähteentie 53 on kuitenkin rajattu määrä pysäköintipaikkoja, jotka on varattu vain liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen omaaville festivaaliasiakkaille.

 

TAKSIT

Tikkurila Festivaalin virallinen taksikumppani on kotimainen, luotettava ja turvallinen Lähitaksi. Taksitolppa sijaitsee Valkoisenlähteentiellä lähellä festivaalialueen sisäänkäyntiä.

Jos saavut tapahtumaan taksilla, taksien jättöpaikka löytyy Tikkurilan lukion edustalta.

 

INVATAKSIT

Invataksilla tai muulla invakuljetuksella on mahdollista saapua Tikkurilan lukion pihaan, joka sijaitsee tapahtuma-alueen sisääntulon läheisyydessä osoitteessa Valkoisenlähteentie 53, 01370 Vantaa. Invataksin tai muun invakuljetuksen voi myös tilata samaan paikkaan noutoa varten tapahtuman päätteeksi. Huomioithan, että Valkoisenlähteentielle on pääportilta muutaman sadan metrin matka. Tikkurilan lukion parkkipaikalla osoitteessa Valkoisenlähteentie 53 on myös rajattu määrä pysäköintipaikkoja, jotka on varattu vain liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen omaaville festivaaliasiakkaille.

 

Tikkurila Festivaalin aikana VR tarjoaa lisävuoroja seuraavasti:

I-juna Helsingistä Lentoasemalle tekee lisävuoroja jokaisen tapahtumapäivän yönä.

  • Torstain ja perjantain välisenä yönä lisävuorot lähtevät Helsingistä klo 0:11, 0:36 ja 1:06
  • Perjantain ja lauantain välisenä yönä lisävuorot lähtevät Helsingistä klo 0:11, 0:36 ja 1:06
  • Lauantain ja sunnuntain välisenää yönä lisävuorot lähtevät Helsingistä klo 0:11, 0.36, ja 1:06

I-juna kulkee koko kehäradan, eli jatkaa Lentoaseman jälkeen Aviapoliksen kautta Helsinkiin.

Kaikki lisävuorot näkyvät HSL:n reittioppaassa.

Tikkurila Festivaalin pystytyksen ja purun aikana 15.-22.7. lähialueilla tulee olemaan tilapäisiä liikennejärjestelyitä.
Varsinaiset festivaalipäivät ovat to 18.7 – la 20.7.2024.

  • Urheilutie on suljettuna maanantaista maanantaihin 15.7. – 22.7. kaikelta ajoneuvoliikenteeltä välillä Valkoisenlähteentie – Vesijohdontie. Vaihtoehtoisena reittinä Valkoisenlähteentie – Kielotie – Hiekkaharjuntie (kartta alla). Urheilutien vieressä kulkevaa hiekkatietä (kävelytie) pystyy kulkemaan normaalisti.
  • Valkoisenlähteentieltä Vehnätielle sallitaan ainoastaan tontille ajo.
  • Vesijohdontie on kokonaan suljettu kaikelta liikenteeltä ja läpikululta (myös jalankulku ja pyöräily) to 11.7 – ke 24.7 poislukien tapahtuman huoltoliikenteen tapahtuman ajoluvilla.
  • Festivaalipäivien iltoina (to 18.7 – la 20.7) klo 22-01 Valkoisenlähteentie on suljettu ajoneuvoliikenteeltä kokonaan Vehnätien/Tuiterinkujan sekä Jokieniementien välillä, lukuunottamatta julkista liikennettä, hätäajoneuvoja sekä festivaalin taksikumppania. Kiertotie Ohratien/Satomäentien kautta, paikalla liikenteenohjaajat (kartta alla).
  • Festivaalipäivinä to 18.7 – la 20.7 Jokiniemen koulun bussipysäkki (V6222) on pois käytöstä. Korvaava pysäkki on Tikkurilan lukion pysäkki (V6231). Yölinjan 721N korvaava pysäkki on Eino Sirenin katu (V6226).

Tapahtumassa mukana